Stanovení kontaktních osob

Created with Sketch.

Stanovení kontaktních osob

Dle požadavků Ministerstva životního prostředí je i v letošním roce Česká informační agentura životního prostředí (CENIA) pověřena zpracováním publikací „Zpráva o životním prostředí ČR“, „Statistická ročenka životního prostředí ČR“ a „zpráv o životním prostředí v krajích ČR“.

CENIA je dále pověřena zpracováním průběžného vyhodnocení indikátorů strategických dokumentů, např. Státní politiky životního prostředí ČR 2030 s výhledem do 2050, indikátorů zranitelnosti pro Národní akční plán adaptace na změnu klimatu (implementační dokument Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR (2015) nebo přípravou indikátorů souvisejících s aktualizací těchto politik. Dále se CENIA zabývá hodnocením vybraných indikátorů udržitelného rozvoje a kvality života.  CENIA je rovněž pověřena správou a naplňováním Informačního systému statistiky a reportingu (ISSaR: https://issar.cenia.cz/), který migrujeme na novou platformu Envirometr. Data za reportovací období 2021 budou publikována pouze na Envirometru (https://www.envirometr.cz/).

Pro tyto účely, stejně jako v minulých letech, žádáme spolupracující organizace o stanovení kontaktních osob, které zajistí ve vaší organizaci přípravu datových, a případně i textových podkladů pro přípravu těchto publikací za jednotlivé tematické oblasti. Zvoleným kontaktním osobám budou zaslány podrobné požadavky v podobě šablon datových sad.

Prosíme Vás tedy o vyplnění kontaktních osob pro jednotlivé tematické oblasti do tabulky zde. a zaslání na email  platformanerp@cenia.cz

Pokud potvrdíte kontaktní osoby, tak to budeme považovat za dostatečné ustanovení spolupráce a vaší organizaci již nebudeme zasílat oslovovací dopis přes MŽP. Pokud nebudete reagovat, tak vaší organizaci oslovíme dopisem jako v předchozích letech.

Vyplněnou tabulku nám prosím zašlete nejpozději do 25. 3. 2022